x

svensk

Det bästa kubanska kaffet är ojämförligt i kvalitet – så läs vidare och gå med i Kafferevolutionen!

Under nästan två århundraden var Kuba känt över hela jorden för att producera kaffe av det allra bästa slaget. Men de utsökta kaffebönorna har i stor utsträckning glömts bort av världen – en hemsk tragedi som vi har bestämt oss för att åtgärda.

Genom ett noggrant uppbyggt partnerskap arbetar vi nu med att förse kaffeodlarna i Kubas bergsområden med de verktyg som de behöver för att de ska kunna hjälpa Kubas kaffeskördar att återfå sin tidigare prakt.

Vad är det då som gör det här kaffet så utsökt? Mycket av det beror på att Kubas kaffe växer i bergsområden som svalkas av Västindiens behagliga vindar. Jorden är täckt med mylla, rik och bördig – och kaffebuskarna växer inte i organiserade rader som på industriella kaffeplantager. Istället skuggas de av Kubas ursprungliga träd i naturliga miljöer. Det är ett av de bästa klimaten som finns någonstans för kaffeodling– och kaffeplantorna frodas och producerar bönor som konkurrerar med de bästa i världen.

Sedan beror det också på Kubas uthålliga bergsbönder, ”campersinos”. De har odlat kaffe i över 200 år och deras kunskaper har vandrat från generation till generation. De sköter om de unga kaffeplantorna dagligen, under de tre år som det tar tills plantorna först bär frukt, och sedan skördar de de mogna ”kaffebären” med sina bara händer för att kunna bevara dem i perfekt skick.

Det här kaffet är alldeles för speciellt för att rostas i stora mängder. Så istället rostar vi det i små portioner och levererar det efter beställning. Rostat kaffe förlorar ju långsamt sin färskhet och det kan inte ens den bästa sortens förpackning förhindra.

Så när du köper ditt Alma de Cuba kaffe så får du det alldeles nyrostat.

Du kan välja mellan generösa 250 gr burkar med hela bönor eller malt kaffe, 1 kg påsar med hela kaffebönor eller presentburkar med kaffepods som kan användas i Nespresso-liknande maskiner. Du kan även köpa Alma de Cuba kaffe som present till dina vänner eller prenumerera på kaffe och få ett färskt paket levererat direkt hem till dig varje månad.

Klicka här för att få mer information.