x

Српско-хрватски

Najbolja kubanska kafa je neprevaziđena po kvalitetu-zato čitajte dalje i pridružite se Kafenoj revoluciji!

Gotovo dva veka, Kuba je bila poznata širom sveta po proizvodnji nekih od najfinijih vrsta kafe. Ali svet je u velikoj meri zaboravio na ova prekrasna zrna – užasna tragedija koju smo odlučili da ispravimo.

Kroz brižljivo izgrađeno partnerstvo, sada radimo na tome da obezbedimo kubanskim farmerima kafe sa planina alate koji su im potrebni da bi pomogli da se kubanskom rodu kafe vrati njegova pređašnja slava.

Šta čini ovu kafu tako lepom? Pa, mnogo toga se može pripisati planinama na kojima se gaji kafa na Kubi, koje blago rashlađuju karipski povetarci. Tlo je izdašno, ilovačno i plodno – a žbunje kafe ne raste u disciplinovanim nizovima industrijskih plantaža kafe. Umesto toga, ono je u senci autohtonog drveća Kube u prirodnom okruženju. Ovo je jedna od najboljih klima za gajenje kafe bilo gde – i ovde, biljke kafe bujaju da bi proizvele zrna koja se mogu nadmetati sa najboljima na svetu.

Onda su tu žilavi farmeri sa planina Kube, „campesinos”. Oni gaje kafu više od 200 godina, prenoseći svoje znanje s generacije na generaciju. Oni svakodnevno neguju mlade biljke kafe tri godine dok se ne pokažu prvi plodovi, a onda skupljaju zrele „trešnjice” kafe rukama bez rukavica da bi ih održali u savršenom stanju.

Ova kafa je previše posebna da bi je pržili u velikim količinama. Tako je, umesto toga, mi pržimo u malim količinama i šaljemo po porudžbini. Posle svega, pržena kafa polako gubi svežinu i čak ni najbolje pakovanje ne može to da spreči.

Stoga, kada dobijete svoju Alma de Cuba kafu, ona je sveže ispržena za Vas.

Možete birati između zgodnih konzervi od 250g kafe u zrnu ili mlevene kafe, vreća od jednog kilograma kafe u zrnu ili prezentacionih konzervi semena kafe u svom omotaču, koje možete koristiti u mašinama tipa Nespresso. A možete takođe kupiti Alma de Cuba kafu kao poklon za prijatelje ili se pretplatiti da Vam sveže pakovanje stiže na kućni prag svakog meseca.

Kliknite ovde da otkrijete više.