x

norsk

Den beste kaffen fra Cuba er av uslåelig kvalitet, så les videre og bli med på kafferevolusjonen!

I nesten tohundre år var Cuba kjent over hele verden som produsent av kaffe av beste kvalitet. Men de fantastiske bønnene ble stort sett glemt – en fryktelig tragedie som vi bestemte oss for å rette opp.

Vi har et nøye utarbeidet partnerskap, og gjennom dette arbeider vi nå med å forsyne Cubas kaffebønder i fjellene med verktøyene de trenger slik at Cubas kaffeavlinger kan gjenopprettes til sin fordums prakt.

Hva gjør denne kaffen så fantastisk? Mye av årsaken er de cubanske fjellene der kaffen dyrkes, der karibiske vinder kjøler luften. Jorden er næringsrik, leirholdig og frodig, og kaffebuskene vokser ikke i de snorrette radene man finner i kaffeplantasjer med storproduksjon. I stedet får de skygge fra Cubas trær i naturlige omgivelser. Dette er ett av verdens beste klimaer til dyrking av kaffe, og her trives kaffeplantene og produserer bønner som kan måle seg med de beste i verden.

Så har vi Cubas hardføre fjellbønder, «campesinos». De har dyrket kaffe i over 200 år, og kunnskapen har blitt videreført fra generasjon til generasjon. De steller de unge kaffeplantene daglig i tre år til de første fruktene dukker opp, så høster de inn de modne kaffe-«kirsebærene» for hånd, uten hansker på, for å holde dem i perfekt stand.

Denne kaffen er altfor spesiell til å brenne store mengder av den sammen. Så i stedet brenner vi i små partier og sender etter bestilling. Brent kaffe mister jo tross alt langsomt den ferske kvaliteten, og selv den aller beste emballasjen kan ikke forhindre det.

Så når du mottar din Alma de Cuba-kaffe er den nybrent spesielt til deg.

Du kan velge mellom flotte bokser med 250 g hele bønner eller malt kaffe, enkilos-poser med hele bønner eller presentasjonsbokser med kaffekapsler som du kan bruke i maskiner av Nespresso-typen. Du kan også kjøpe Alma de Cuba-kaffe som gave til venner eller abonnere slik at du får en ny pakke levert på døren hver måned.

Klikk her hvis du vil finne ut mer.