x

suomalainen

Paras kuubalainen kahvi on laadullisesti vailla vertaistaan – lue siis eteenpäin ja liity mukaan kahvivallankumoukseemme!

Kuuba oli tunnettu kautta maailman melkein kahden vuosisadan ajan tuottamastaan erinomaisesta kahvista. Sitten maailma lähes täysin unohti nämä ihanat kahvinpavut – se on surullinen tarina, johon päätimme saada aikaan korjauksen.

Huolella valittujen yhteistyökumppanien kanssa pyrimme nyt toimittamaan kahvinviljelijöille Kuuban vuorille kaikki ne apuneuvot, joita he tarvitsevat saadakseen Kuuban kahvisadon takaisin entiseen loistoonsa.

Mikä sitten tekee tämän kahvin niin ihanaksi? Se johtuu osaksi siitä, että Kuuban kahviviljelmät ovat vuorilla, joilla puhaltavat leppeät ja vilvoittavat Karibianmeren tuulet. Maa on rikasta, hedelmällistä savimaata – ja kahvipensaat eivät kasva siellä sotilaallisissa riveissä kuten suurilla kahviplantaaseilla. Sen sijaan niitä varjostavat luontaisessa ympäristössään kasvavat, alunperinkin kuubalaiset puut. Tämä on yksi parhaista kahvinviljelyilmastoista mitä löytyy – täällä kahvipensaat kukoistavat tuottaen kahvinpapuja, jotka vetävät vertoja maailman parhaille.

Tärkeää osaa esittävät myös Kuuban vuorten sinnikkäät viljelijät, ”campesinot”. He ovat viljelleet kahvia yli 200 vuoden ajan ja jättäneet kaiken hankkimansa tietotaidon jälkeläisilleen sukupolvesta toiseen. He hoitavat nuoria kahvipensaita päivittäin kolmen vuoden ajan kunnes ne alkavat kantaa hedelmää. Sen jälkeen he korjaavat kypsät ”kahvikirsikat” paljain käsin varmistaen siten niiden hyväkuntoisuuden.

Tämä kahvi on aivan liian ”spesiaalia” suurina määrinä paahdettavaksi. Niinpä me paahdammekin vain pieniä eriä kerrallaan ja toimitamme ne tilausten mukaan. On tunnettua, että paahdettu kahvi menettää vähitellen tuoreuttaan, ja sitä ei voi estää parhaimmillakaan pakkausmenetelmillä.

Kun siis saat paketin Alma de Cuba kahvia, tiedät sen olevan vastapaahdettua, juuri sinua varten.

Voit valita tyylikkään 250 gramman purkin kokonaisia papuja tai jauhettua kahvia, kilon pussin kokonaisia papuja tai peltipurkillisen Nespresso-tyyppisissä patruunakahvinkeittimissä käytettäviä kahvipatruunoita. Voit myös ostaa Alma de Cuba kahvia lahjaksi ystävillesi tai tilata itsellesi tuoreen pakkauksen, joka toimitetaan kotiovellesi kerran kuukaudessa.

Klikkaa tästä, jos haluat saada enemmän tietoa.