x

nederlands

De kwaliteit van de beste Cubaanse koffie is onovertroffen – lees hier meer over de Koffierevolutie!

Cuba stond bijna 200 jaar lang over de hele wereld bekend om de productie van de beste koffie. Deze prachtige bonen zijn echter vrijwel in de vergetelheid geraakt, en daarom hebben wij besloten dat daar verandering in dient te komen.

We hebben een partnerschap opgezet en zijn nu bezig om de koffieboeren in de bergstreken van Cuba te voorzien van het gereedschap dat ze nodig hebben om de koffieoogst terug te brengen naar haar voormalige glorie.

Waarom is deze koffie zo speciaal? Als eerste staat er vaak een lichte wind uit het Caraïbisch gebied in de bergen in Cuba. Daarnaast is de grond kleiachtig en vruchtbaar, en staan de koffieplanten niet in strakke rijen zoals op industriële koffieplantages. De inheemse bomen van Cuba zorgen voor schaduw en de planten staan in een natuurlijke omgeving. Dit behoort tot een van de beste klimaten ter wereld voor het verbouwen van koffie – koffieplanten gedijen hier zo goed dat de bonen tot de beste ter wereld produceren.

En om maar niet te zwijgen over de geharde bergboeren, de ‘campesinos’. Ze verbouwen al meer dan 200 jaar koffie en geven hun kennis door aan de volgende generaties. Voordat de eerste bonen verschijnen, worden de koffieplanten drie jaar lang dagelijks verzorgd en daarna worden de rijpe ‘koffiekersen’ zonder handschoenen geplukt om ze in perfecte staat te kunnen behouden.

Deze koffie is veel te speciaal om met grote hoeveelheden tegelijk te branden en daarom worden de bonen in kleine hoeveelheden gebrand en per bestelling verzonden. Zodra koffie wordt gebrand, neemt de versheid langzaam af en zelfs de allerbeste verpakking kan dit niet voorkomen.

Wanneer u dus uw Alma de Cuba koffie ontvangt, dan weet u dat die speciaal voor u is gebrand.

U kunt kiezen uit mooie blikken van 250 gram hele koffiebonen of gemalen koffie, zakken van 1 kilo hele bonen of presentatieblikken koffiepods voor machines van het Nespresso-type. Alma de Cuba is tevens verkrijgbaar in cadeauverpakking en u kunt lid worden om elke maand een vers pakket thuisgestuurd te krijgen.

Klik hier voor meer informatie.