x

български

Най-доброто кубинско кафе е ненадминато по качество, така че четете нататък и се присъединете към “кафената революция”.

В продължение на почти два века Куба е била известна по цялото земно кълбо с производството си на едно от най-хубавите кафета. Но светът до голяма степен е забравил за тези прекрасни зърна – ужасна трагедия, за която ние решихме да намерим лек.

С помощта на едно внимателно изградено партньорство ние се трудим да доставим на кубинските планински замеделци – производители на кафе нужните пособията, които да им помогнат да върнат на кубинската кафена реколта нейната предишна слава.

Какво прави това кафе толкова хубаво? Ами, много от това се дължи на кубинските кафени планини, които нежно се охлаждат от карибски бриз. Почвата е богата, глинеста и плодородна, а кафените храсти не растат в стройни редици като в индустриалните плантации за кафе. Вместо това те са защитени от местната дървесна растителност в една естествена среда. Това е един от най-добрите климати за отглеждане на кафе, където и да било, а тук кафените растения процъфтяват, за да дадат кафени зърна, които си съперничат с най-добрите в света.

После имаме жилавите кубински планински земеделци, наречени „кампесинос“. Те са отглеждали кафе в продължение на повече от 200 години, предавайки знанието от поколение на поколение. Те всекидневно се грижат за младите кафени растения в продължение на три години докато се появят първите плодове. Тогава берат узрелите кафени плодове на ръка – без ръкавици, за да ги запазят в перфектно състояние.

Кафето е твърде специално, за да се пече в големи количества. Така че, вместо това ние го печем на малки партиди и го доставяме след получаване на поръчката. В крайна сметка печеното кафе бавно губи от свежестта си, и даже и най-добрите опаковки не могат да предотвратят това.

Така че, когато получите Вашето кафе „Алма де Куба“, то е било прясно изпечено за Вас.

Можете да изберете между красивите 250 грамови метални кутии с цели зърна или смляно кафе, торби от един килограм или представителните кутии с кафени капсули, които можете да ползвате за машини „Неспресо“. А също можете да купите кафето „Алма де Куба“ като подарък за приятели или да се абонирате да получавате пресен пакет на Вашия праг всеки месец.

Натиснете тук, за да научите повече.